På tide å komme ut av skapet…

Så gøy at du skal starte blogg, har jeg fått høre av flere. Jeg trekker forsiktig på smilebåndet og responderer med at jeg håper vedkommende vil følge med på… …nettsiden. Ordet blogg har skremt meg helt siden bloggfenomentet slo igjennom i 2009. Stolt har jeg svart nei når andre har spurt om jeg har blogg, og bevisst har jeg takket nei til å blogge for flere av Norges største plattformer.

image

Men, hva har jeg drevet med på Instagram det siste året? På mange måter har jeg lurt meg selv: Løpt gatelangs, blitt fotografert og fått tilsynelatende tilfeldige bilder. Utallige antrekksbilder, selfies og kleine stillebensoppsetninger er oppskriften på en blogg. Forskjellen har for meg vært at det hele har utartet seg på en annen plattform enn et fysisk nettsted. Kjæresten min påpekte forleden at han ikke kunne huske sist jeg la ut et bilde av oss sammen: ”Det er ikke plass til meg lenger”, sa han med et glimt i øyet. Og for å gjøre det klinkende klart er han den siste på denne jord som er interessert i offentlig oppmerksomhet. Men, sakte, men sikkert har min profil vokst, og i takt med det har jeg blitt mer bevisst på hva jeg legger ut. Plutselig var ikke min private konto, så privat lenger. Man danner seg en slags sosial media-identitet man skal forholde seg til. Man tilegner seg erfaring og kunnskap om hva som aggregerer likes og comments. Ganske patetisk når jeg reflekterer over det, men faktum er at jeg har det gøy med det jeg gjør. Tyngden  på denne nettsiden skal være troverdighet, og så lenge jeg kan stå for det jeg gjør, være ærlig, trives og ha det gøy - skal jeg fortsette med det. Imidlertid kan jeg med god sikkerhetsmargin si at utviklingen ikke var planlagt, men gud så heldig jeg har vært.  Jeg gleder meg til fortsettelsen sammen med dere!

Så, nå gir jeg altså etter. Gruppepresset har gjort sitt inntog, og jeg føler en plikt til å videreføre det jeg (u)bevisst har påbegynt. Så, jeg hopper i havet og gjør det tusenvis av andre har gjort før meg: Jeg starter en blogg. Da jeg første gang ”sa” det høyt, det vil si – første gang jeg annonserte det på Instagram, fikk jeg hjertebank og måtte ringe flere av mine beste venner. Bekreftelsen jeg higet etter fikk jeg og kunne pustet lettet ut igjen. Er dette et tegn på at jeg dømmer bloggere (meg selv)? Stereotyperer folk? Kanskje. Men, det jeg med årene har innsett er: Det trenger ikke å være så forbanna rosa. Flere av mine gode venner som jeg synes verden om er bloggere. De formidler alt fra det overfladiske og materialistiske, dype og personlige til det morsomme og uhøytidelige – og jeg elsker det! På hver sin måte inspirer de meg.

Jeg håper derfor at jeg med denne nettsiden kan formidle noe av interesse og inspirerer dere som ønsker å følge med. For meg er dette et nytt kapittel og jeg er klar for å dele det med dere. Kom gjerne med innspill til innhold dere ønsker at jeg skal skrive om!

Jeg vil også benytte anledningen til å takke Sassa fra pagelook.no for et fantastisk samarbeid med utvikling av denne nettsiden (bloggen). Vi hadde seneste kontakt i sted da hun var på vei til Maldivene på bryllupsreise - applaus!

Velkommen!

Xx Darja

18 thoughts on “På tide å komme ut av skapet…

 1. Sara

  Tusen ganger hurra for deg! Elsker det jeg ser allerede og heier masse på deg<3 Jeg er fan!

  Nuss fra S

  Reply
 2. Lillian

  Du skriver på en helt utrolig fengende og bra måte. Vanligvis syns jeg så “mye” tekst kan være kjedlig, men wow du fanget oppmerksomheten min fra første setning. OM jeg gleder meg til å følge denne bloggen videre:-) Lykke til!

  Reply
  1. Darja Barannik Post author

   Tusen hjertelig takk for utrolig koselig tilbakemelding! Det gir mersmak – gleder meg til å dele stort og smått med deg (og dere), Lillian!

   Reply
 3. Tinaem

  Spennende tid i møte skjønne Darja! Dette ble fort min favorittblogg! Jeg gleder meg alleredet til neste innlegg 🙂

  Reply
 4. Mariemurstad

  Utrolig fint, og ikke minst bra skrevet! Men hadde ikke forventet noe annet fra deg <3 gleder meg til å følge

  Reply
 5. Kristina

  For et forbilde du er! Vakker, smart og egen – jeg har fulgt deg lenge på instagram, og jubelen sto i taket da jeg forsto at det var en nettside på gang (likte nettside bedre enn blogg, og kan kjenne meg igjen med røde roser i kinna når jeg blir spurt om jeg blogger..) skal man ikke være stolt da?

  Stå på, du har akkurat fått en fast leser!

  Ha en fin dag 🙂

  Reply
  1. Darja Barannik Post author

   Kristina! Tusen takk for utrolig hyggelig melding – det setter jeg så stor pris på! Det synes jeg vi kan være 🙂 Ønsker deg en fortsatt strålende uke. Xx Darja

   Reply
 6. Pingback: Blog Anniversary - Darja Barannik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *