HAIR CONTOURING

Det er mange år siden jeg har gjort noe «sprøtt» med håret mitt; det nærmeste jeg har kommet en forandring de siste årene, har vært en kortere klipp hos frisøren. Da jeg var i tenårene tok jeg noen blonde striper i mitt mørkebrune hår for å oppnå en babete beach-look. Deretter dro jeg strikken enda litt lengere og slang meg på trendbølgen med en blond ombre. Det gulblonde mot det mørke, resulterte i en kontrast som utstrålte ubalanse. I etterkant har jeg heldigvis forstått at jeg kler min naturlige hårfarge best, og har derfor holdt meg unna eksperimentering med ulike hårfarger.

Dog ble forleden blikket mitt fanget av en ny og innovativ hårtrend som nylig har fått innpass på beauty-markedet: Denne hårtrenden har sin opprinnelse i den største sminketrenden dette århundret har sett – nemlig contouring. Hår-contouring er basert på en fargeteknikk som – på samme måte som sminke-contouring – innebærer å fremheve ansiktets struktur og form, samt forsterke øyefarge og hudtone.

Contouring er en teknikk jeg, som mange andre, har benyttet meg av i min daglige sminkerutine. For meg er det viktig med en naturlig-look og som følger velger jeg til daglig en «mildere» contouring – i motsetning til for eksempel nåtidens største contouring-patrioter; The Kardashian-søstrene. I samarbeid med Wella Professionals bestemte jeg meg for å teste hår-contouring for å undersøke om det, på lik linje som dets opphav, kan utgjøre underverk.

I konsultasjon med Wellas Professionals hårstylist, kom vi frem til at vi skulle gi ansiktet mitt et løft ved å farge deler av håret mitt i en mørkere nyanse. Her gikk vi frem ved å farge det underste håret i en noe mørkere tone enn resten av håret. Det vil si at jeg fikk beholde min naturlige hårfarge på toppen av hodet, og dermed ble ikke forandringen drastisk. Jeg er veldig fornøyd med resultatet, og med denne hår-contouringen slipper jeg å løpe til frisøren hver måned for å opprettholde fargen. En liten og enkel prosess som resulterer i en forandring som gjør mye av seg – det liker jeg! Vil du prøve contouring selv finner du nærmeste salong på Wella.com Xx

2 thoughts on “HAIR CONTOURING

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *