ADMIR BATLAK

a_b9o0077

darja-barannik-stockholm-fashion-week-ss17-9

darja-barannik-stockholm-fashion-week-ss17-7

Jeg fikk dessverre ikke med meg dag to av Oslo Runway, og ekstra leit var det da jeg innså at jeg ikke fikk se visningen til Admir Batlak, en av Norges ledende designere. Kolleksjonene hans er alltid inspirerende, detaljrike og gir en estetisk opplevelse.

darja-barannik-stockholm-fashion-week-ss17-8

Selv om jeg var godt plantet i Frankrike da jeg så visningen på nettet ble jeg veldig inspirert. Alt var så forseggjort; tekstilene flagret helt perfekt og klærne omfavnet kroppene til modellene på en grasiøs måte.

st163429

At Admir tør å skille seg ut i mengden elsker jeg. Han designer plagg for kvinnen i gata, samtidig som han våger å bryte noen barrierer. Utfordre oss litt. Tilføye designet noe ekstra.

stockholmfwss17_2_stst1489

Enkelte plagg kan kanskje oppleves som litt vågale for oss i lille Norge, men de er fortsatt veldig anvendelige. Og det tror jeg er veien til suksess. Fargene, de grafiske snittene, materialene og detaljene gir på sin side en umiddelbar luksuriøs følelse (dere må se hele kolleksjonen).

stockholmfwss17_2_stst1504

Det tok med andre ord ikke lang tid før jeg var i dialog med Admir og fikk låne med meg dette settet til moteuken i Stockholm. Og selvsagt er det ekstra kult å representere norsk design under moteukene, spesielt når antrekkene dukker opp på verdens største nettsider for mote.

leilaeminelundsten

Og helt til slutt må jeg bare påpeke at dette skjørtet er så sjukt fint - den store strikken i midjen, draperingene, det tykke materiale... ...ja, nå må jeg bare smøre meg med tålmodighet til det er i tilgjengelig i butikk. X

Outfit: Admir Batlak. Bag: ATP Atelier. Shoes: Acne Studios. 

Photo: Marie-Paola Bertrand (1-4). Diego Zuko for Harper's Bazaar (5). Szymon Brzóska, Stylestalker.net (6-7). Leila Eminee Lundsten (8). 

3 thoughts on “ADMIR BATLAK

 1. Mia S Hansen

  Som fashion student i England er det ganske spennede og se om det er noen norske designere som kan markere seg internasjonalt.
  Det er et par som har greid seg som Per Spook (første normann som åpnet motehus i Paris) og ikke minst Moods of Norway som har greid seg bra på det internasjonale markedet.
  Tror det er veeeldig mye som skal til før oslo blir annerkjent som en moteby. Det er ingen internasjonalt annerkjente moteskoler der og moteshowene som er der er desverre ikke på høyde med hva som forventes fra feks London eller New York. Men kanskje en dag i fremtiden kan noe skje.
  Enn så lenge retter jeg meg mer mot København og London

  Reply
  1. Darja Barannik Post author

   Hei! Det har jeg full forståelse for, men vi er inne på noe i Norge. Arenaen som tilbys er hvert fall utrolig profesjonell! Det jeg savner i Norge er flere som tør å skille seg ut i mengden og lage show pieces. Lykke til med studier og alt som følger med. Klem Darja

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *